Laat je zomer niet verpesten door de processierups: Bepanthen® Eczema smeren helpt!

processierups

Er komen mooie dagen aan. Korte mouwen, korte broek, maar…help! De processierups heeft toegeslagen. De haren van deze rups zorgen voor vervelende jeuk, roodheid en bulten. Zowel bij ouder als kind. Laat je zomer niet verpesten en zorg dat je Bepanthen® Eczema in huis hebt!

TIP: Wist je dat Bepanthen® Eczema ook gebruikt kan worden om jeuk en roodheid te verlichten bij allergische reacties of huidirritaties, zoals na contact met de haren van de eikenprocessierups? Zonder cortisone, parfum en bewaarmiddelen! Geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen.

bepanthen eczema


Vervelende jeuk en huiduitslag

De eikenprocessierups bezorgt momenteel veel Belgen slapeloze nachten. De brandharen waarmee deze rups is bedekt zorgen voor irritante jeuk, roodheid en bulten zodra deze in aanraking komen met je huid of de huid van bijvoorbeeld je kind. Enkel de lange en niet irriterende haren van de processierupsen zijn zichtbaar. De andere onzichtbare haartjes kunnen allergische reacties zoals huidirritaties veroorzaken. Elke rups heeft 700.000 van die brandharen. De klachten kunnen enkele weken aanhouden.

Anti-rupsen tips van Bepanthen®

Hoewel het lastig is jezelf en je kinderen te weren tegen de rups, zijn er een aantal tips die het leed kunnen verzachten

  • Blijf uit de buurt van bomen met nesten. Deze zijn vaak aangeduid met rood-witte linten
  • Kijk op de grond voordat je gaat zitten
  • Neem plakband mee om de haren van je huid te halen
  • Neem een extra setje kleding mee voor jezelf en je kinderen. Ben je net in een rupsen- gevarenzone geweest, kleed je je direct uit/om en was de behaarde kleding op 60 graden
  • Was je huid elke dag met water (niet te warm!)

Bepanthen®: directe verlichting van jeuk en roodheid

Jeuk is een van de meest nare dingen die je kunt ervaren. Je wilt gaan krabben, maar riskeert daarmee dat je de jeuk verergert. Zo ontstaat een vicieuze cirkel van jeuk en krabben.

Bepanthen® Eczema werkt bij jeuk en roodheid bij eczeem, maar kan ook uitstekend gebruikt worden om jeuk en roodheid te verlichten bij allergische reacties of huidirritaties, zoals na contact met de haren van de processierups. De eczeem crème van Bepanthen® bevat geen cortisone, parfum en bewaarmiddelen en is in een kleine en grote verpakking beschikbaar bij de apotheek, parafarmacie, Kruidvat, Di en online.

 

L.BE.MKT.07.2019.5682