Je baby verschonen: onze tips voor propere billetjes

Je baby verschonen is meer dan gewoon voor zijn hygiëne zorgen: het is een ritueel dat je meerdere keren per dag uitvoert. In de eerste levensmaanden van je baby verschoon je hem tot wel acht keer per dag! Ontdek hier dus onze tips voor propere babybilletjes.

baby

De juiste producten

Als je de billetjes van je baby op de juiste manier reinigt, verminder je het risico op huidirritatie en roodheid. Kies daarom voor zo natuurlijk mogelijke producten, zonder alcohol of parfum. Vergeet irriterende, vervuilende doekjes met een controversiële samenstelling, net als zuiverende lotions die roodheid in de hand kunnen werken.

Liniment, op basis van olie en kalkwater, is een natuurlijk product dat je bij elke luierwissel kunt gebruiken, en dat vanaf de geboorte. Dankzij de vloeibare textuur kun je de billetjes van je baby gemakkelijk met een watje met liniment reinigen. Het is samengesteld op basis van olijfolie en kalkwater, waardoor je in alle zachtheid de huid van je baby kunt reinigen en voeden. Nog een voordeel? Je hoeft niet na te spoelen, want liniment legt een dunne, beschermende film op de billetjes van je baby. Bepanthol® Baby Liniment is samengesteld uit 99,5% natuurlijke ingrediënten en bevat geen parfum. Het is dus perfect voor de luierwissel. Met de 2-in-1-formule reinig je niet alleen de billetjes van je baby, maar bescherm je ze tegelijkertijd op een natuurlijke manier.

geeuwende baby

Hoe begin je eraan?

Na de borstvoeding of het flesje, net voor het slapengaan, ... tijdens de eerste levensmaanden van je baby vervang je zijn luier tot wel acht keer per dag. Dat wordt geleidelijk aan minder, maar baby's (en hun billetjes) zijn graag droog!

Verschonen is meer dan gewoon een propere luier aandoen: het is ook een moment om een band met je baby op te bouwen. Neem er dus je tijd voor!

Was je handen, leg een propere doek op de verzorgingstafel en controleer of alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt: een watje, liniment en een schone luier!

Leg je baby op zijn rugje, verwijder de vuile luier door je baby een beetje met zijn voetjes omhoog te houden en de luier op te vouwen.

Maak zijn billetjes proper door met het watje van voor naar achter te vegen, zodat je zijn geslachtsorgaan niet vuilmaakt en een urineweginfectie vermijdt. Vergeet de huidplooitjes niet en laat indien mogelijk de huid van je baby even drogen om te vermijden dat er roodheid optreedt. Doe je baby tot slot een propere luier aan!

baby voetjes

Wat als er toch roodheid optreedt?

Heel wat factoren kunnen roodheid en irritatie van de kwetsbare huid van babybilletjes veroorzaken. Niet vaak genoeg verschonen, het vocht en de zuurtegraad van de urine, platte stoelgang of zelfs tandjes die doorkomen kunnen aanleiding geven tot rode billetjes.

Vanaf de eerste tekenen van roodheid, reinig je de babybilletjes met zuiver water en breng je Bepanthol® Babyzalf aan. Deze zalf verzacht de billetjes van je baby, beschermt dankzij de lanoline en ondersteunt het natuurlijke herstel van de huid dankzij provitamine B5.

Maak komaf met rode billetjes! Na slechts enkele malen smeren zal je baby zich opnieuw tiptop voelen.

 

Bron: www.baby.be